CONTACT:
0040 720745688

Astrologia traditionala

Astrolog Simona GMS > Astrologie traditionala

Ce este astrologia traditionala ?

Cu totii stim ce este astrologia, si am auzit despre astre si horoscop. Dar cand vorbim despre credibilitatea sau eficienta astrologiei, avem mari indoieli. De ce? Pentru ca astrologia nu a mai evoluat de foarte mult timp si a devenit asa zisa psihologie incepand cu secolul 20. Ori daca nu folosesti astrologia sa prezici evenimente viitoare nu esti un adevarat astrolog. In cateva randuri am sa explic putin orginile astrologiei traditionale sa vedem ce o face diferita fata de ceea ce se practica azi.

Din cele mai vechi timpuri oamenii au vrut sa stie ce le rezerva viitorul , iar inceputurile astrologiei isi au radacinile in jurul mileniului 3 inaintea lui Hristos , astrologia luand nastere in momentul cand oamenii au inceput sa observe schimbarile care au loc in natura (anotimpurile), si legatura dintre acestea si corpurile ceresti. Astrologia traditionala este impartita in 3 perioade distincte : Helenistica (secolele 1 Bce – 7 CE) , Medievala (secolele 7 – 14) si Renascentista (secolele 14- 18).

Astrologia medievala

Astrologia medievala este cea practicata intre 750 – 1500 , mai intai de persani si arabi iar ulterior si de catre astrologii europeni, si ai imperiului bizantin. Astrologia practicata in imperiul Roman a fost creatia Grecilor – din secolele 1 pana in secolele 6. Rolul cel mai semnificativ avandu-l Claudius Ptolomeu (secolul 2) care a fost un renumit matematician, astrolog si astronom, avand cea mai mare lucrare astrologica intitulata ” TETRABIBLOS” care a pus bazele astrologiei din vest.

traditional astrology

Astrologia s-a dezvoltat treptat in timpul antichitatii influentand viata oamenilor din toate punctele de vedere

Astrologia a continuat in perioada medievala, apogeul fiind atins in secolul al 16-lea .

Astrologii in acea perioada erau adevarati matematicieni care aveau in primul rand vaste cunstinte de astronomie iar astrologia in acea perioada a fost si o importanta parte a medicinei, ceea ce azi pare greu de imaginat sau de crezut.

Cand vorbim de astrologie traditionala vorbim de texte lasate de catre marii astrologi ai lumii , si aici vorbim de :
Nechepso Petrosis, Dorotheus – Carmen astrologicum, Ptolemy – Tertabiblos, Julius Firmicus, Vetius Valens , Anthiocus, Masha`allah, Al-Kindi, Abu Mashar, Ibn Ezra, Guido Bonatti, Junctius, Schoner, William Lilly, Jean Baptiste Morin, Placidus, Henry Coley, John Dee, John Gadbury.

Putem spune ca daca citim oricare din aceste surse ele nu seamana cu nimic din ceea ce se practica azi. Majoritatea oamenilor nici nu stiu ca vreodata cu ajutorul astrologiei se putea prezice lungimea vietii, ce fel de boli ai, ce fel de profesie ai si aici cu mare exactitate,

Este astrologia traditionala DEPASITA sau demodata ?

Nu despre asta este vorba . Astrologia traditionala sau medievala se refera la tehnici previzionale eficiente si filozofii care au fost folosite in acea perioada. Nu mai traim in evul mediu, dar in afara de tehnologie nu prea multe s-au schimbat in astrologie. Astrologii moderni spun ca am evoluat si ca traim total diferit de ceea ce era in trecut. Da, dar oamenii si azi au aceleasi probleme ca si in trecut : ii preocupa sanatatea, casatoria, fericirea si pe unii si spiritualitatea.

Ori aceste preocupari sunt comune cu cele din secolele 17 daca doriti. Astrologia medievala ofera tehnicile previzionale de a investiga aceste preocupari si de a da raspunsuri cat mai exacte. Nu este vorba de moda veche sau depasita, este vorba de metode previzionale diferite folosite in astrologia traditionala si de multe alte detalii care sunt tratate diferit , pe scurt spus : eficienta si exactitate mai mare.