CONTACT:
0040 720745688

Uranus, Neptun si Pluto

Astrolog Simona GMS > Uranus, Neptun si Pluto

De ce nu se folosesc aceste planete in astrologia traditionala ?

Cu totii am auzit vorbindu-se de aceste planete si acum ne intrebam de ce sa nu le folosim in astrologie ? Am auzit ca Uranus guverneaza zodia varsator si acum citim ca in astrologia traditionala de fapt guvernatorul este Saturn, si nu Uranus.

In primul rand aceste planete dau nastere la generatii . Sunt asa numitele planete invizibile , foarte inderpartate. Ele nu guverneaza zodii, obiecte, tari. Planetei Uranus ii trebuiesc 85 de ani sa parcurga toate zodiile , planetei Neptun aproximativ 165 de ani si planetei Pluto 248 de ani . Uranus intra intr-o zodie la aproximativ fiecare 7 ani.

Acum sa luam exemplu pe MARTE la care ii trebuiesc aproximativ 2 ani sa parcurga tot zodiacul (fata de 85 de ani cat ii trebuie lui Uranus) si de regula la o luna jumate intra intr-o alta zodie , fata de Uranus care schimba zodia la fiecare 8 ani .Din acest motiv nu se iau in calcul cand se fac preziceri in astrologia traditionala, ele fiind ineficiente.

Sa luam un exemplu : persoanele nascute cu URANUS in Balanta isi doresc o viata stabila si echilibrata , iar Uranus fiind o planeta imprevizibila tulbura aceasta liniste si viata stabila pe care ei si-o doresc atat de mult. Schimbari pot sa apara atunci cand Uranus schimba zodia – aproximativ la 8 ani – dar acest efect este resimtit de intreaga generatie , nu doar de un anumit individ. Un alt exemplu clasic pe care il pot da in acest sens : sa luam niste oameni care muncesc foarte mult , care sunt persoane practice fara prea mari inclinatii spirituale , pe care nu i-a interesat niciodata astrologia , dintr-o data pot simti ca acum e timpul sa o ia mai usor , sa se relaxeze mai mult , sa se indrepte spre spiritualitate, simt ca ceva dintr-o data ii motiveaza sa studieze astrologia ,etc.

Dar nu putem atribui schimbari majore acestor planete cand vorbim despre casatorie, cariera, bani etc. Daca aceste schimbari survin, ele survin datorita altor planete din harta natala si datorita altor aspecte din harta unei persoane. Fara Uranus, Neptun si Pluto putem prezice orice din punct de vedere astrologic, dar daca am scoate oricare dintre celelalte planete din ecuatie si am incerca sa facem o analiza fara ele, acest lucru nu ar fi posibil. De altfel, fiecare persoana interesata poate intra pe google sa caute ce face Pluto in Scorpion sau Neptun in Sagetator sau orice alte informatii referitoare la ele. Este o lectura interesanta pentru cultura generala a celor pasionati de astrologie , dar in astrologia previzionala nu se folosesc , fiindca nu duc la niciun rezultat concret.

Va doriti consultanta astrologica personalizata?

La ce se refera astrologia moderna cand le analizeaza?

Marte foloseste energie sa fie productiv iar atunci cand Neptun face un aspect tensionat cu Marte simti ca nu te mai poti concentra , esti mai putin productiv si poti fi depresiv. Cand Neptun face o conjunctie sau opozitie cu o planeta semnificativa – de exemplu Venus – simti ca ceea ce ai vrut tu nu se poate realiza si esti fortat sa accepti inevitabilul adica esti fortat sa te multumesti cu ceea ce ai – pt ca Neptun este planeta neconditionarii . Ce este cu Pluto?
Iarasi vorbim de schimabari pe plan psihologic – fiindca este planeta transformarilor – am putea spune ca raneste Ego-ul , tranzitele lui Pluto dureaza foarte mult si atinge planetele personale de 5 ori – daca in acel transit il atinge pe Marte simti ca tot ce ai crezut tu pana atunci nu mai este adevarat , te simti frustrat si cand afli ca ceea ce ti ai dorit tu atat de mult nu se poate realiza apar asa zisele crize de identitate si suferi mult.
Dupa cum observam , toate aceste schimbari sunt pe plan psihologic , aceste planete fiind forte care nu guverneaza in mod direct vreo zodie, vreun job, etc spre deosebire de Jupiter, Marte sau oricare celelalte planete care toate au roluri concrete si semnifcatii in ceea ce priveste diferite tipuri de joburi , diferite de clase de oameni , plante, tari etc
Iar daca vorbim despre o descriere psihologica celelalte planete te pot descrie perfect daca asta iti doresti , nu este nevoie de a fi incluse aceste 3 planete , sau alte lucruri minore care nu au semnificatie concreta – cum ar fi asteroizi ( Chiron, Eros, Vulcan, Lilith etc ). In astrologia traditionala , pe langa cele 7 planete vizibile se folosesc Nodul Nord si Nodul Sud si Stelele FIXE.

Am dorit sa explic ce semnificatie au aceste 3 planete , si prin aceasta am si motivat de ce nu le voi folosi in nciun fel de prezicere .

Saturn